Famenne à Vélo is gelegen op het grondgebied van Pays de Famenne. Ontdek meer over de andere acties van Pays de Famenne.

Bezoek de website

clic !

hello !

Aanleg van de routes en paden

Aanlegwerken

In 2011 zette « Pays de Famenne » het licht op groen voor de aanleg van diverse routes en paden..

In de 6 gemeenten van de Famennestreek (Durbuy, Hotton, Marche-en-Famenne, Nassogne, Rochefort en Somme-Leuze) werd beton gegoten en werden veilige straten en paadjes gecreëerd en bruggen hersteld om de dorpjes met elkaar en met de stations te verbinden. De RAVeL-routes zijn verbonden via routes en plattelandswegjes en via geplaveide wegen die overlopen in bospaadjes. Dankzij die werken zijn er nu verbindingen die vroeger niet bestonden en zijn de wegen nog beter berijdbaar en veiliger voor zwakke weggebruikers (voetgangers, fietsers, ruiters, ...).


Fietsstallingen

« Pays de Famenne » plaatste fietsstallingen op strategische locaties in de 6 gemeenten zodat fietsers hun fiets er gemakkelijk even kwijt kunnen.


Bewegwijzering

Sinds 2011 is het netwerk voor langzaam verkeer bewegwijzerd met een handig knooppuntensysteem, waardoor je gewoon de nummers moet volgen van de tocht die je hebt uitgestippeld. Is het traject te zwaar of net niet lastig genoeg? Dan kun je onderweg nog gemakkelijk je tocht aanpassen. Langs de routes werden bordjes, vlaktemeters en extracten van kaarten geplaatst. Het netwerk is ook virtueel bewegwijzerd waardoor je op elk moment kunt kijken waar je je ergens bevindt dankzij de applicatie « Sity Tour ». 

Het fietsnetwerk « Famenne à Vélo » werd in juni 2012 geopend.

Restez au courant des actualités du Pays de Famenne