Famenne à Vélo is gelegen op het grondgebied van Pays de Famenne. Ontdek meer over de andere acties van Pays de Famenne.

Bezoek de website

clic !

hello !

« Famenne à vélo » is een netwerk voor langzaam verkeer dat er kwam op initiatief van « Pays de Famenne ». 

Famenne à Vélo is een netwerk voor langzaam verkeer van 350 km dat zich uitstrekt over de 6 gemeenten van de Famennestreek (Durbuy, Hotton, Marche-en-Famenne, Nassogne, Rochefort en Somme-Leuze). Het bestaat uit RAVeL-routes, geplaveide wegen die overlopen in bospaadjes, gewone straten en plattelandswegen die de verschillende dorpjes met elkaar verbinden. Er werd ook gedacht aan verbindingswegen met stations. 
Ideaal voor een leuk fietstochtje in het weekend én voor je dagelijkse verplaatsingen (woon-werkverkeer, boodschappen doen, familie of vrienden bezoeken).

Drie belangrijke fases in de uitvoering van dit fietsnetwerk:

 1. Aanleg van de routes en paden: steenlaag aanbrengen, beton gieten, fietsstallingen.
 2. Bewegwijzering: dankzij dit praktische systeem van knooppunten volstaat het een reeks nummers te volgen; je maakt je tocht zo lang of zo kort als je zelf wil.
 3. Promotie van het fietsnetwerk: thematochten, « Fiets Welkom »-adresjes, de evenementen « Fiesta Vélo », alle animatie op en rond het netwerk « Famenne à Vélo ».

« Famenne à Vélo » in enkele cijfers … 

 • Een fietsknooppuntennetwerk van 350 km.
 • gemeenten in de Famennestreek (Durbuy, Hotton, Marche-en-Famenne, Nassogne, Rochefort en Somme-Leuze).
 • thematochten: een tocht voor natuurliefhebbers (15 km), een tocht langs gezinsvriendelijke attracties (17 km), een tocht terug in de tijd (23 km) en een tocht voor de echte sportievelingen (60 km), met kortere varianten.
 • De ruggengraat van Famenne, van Houyet naar Bomal (74 km).
 • RAVeL-routes en geplaveide wegen die overlopen in bospaadjes, gewone straten en plattelandswegen tussen dorpjes.
 • Verschillende hulpmiddelen beschikbaar: papieren kaart, gps-routes, de applicatie SityTour, virtueel netwerk op www.famenne-a-velo.be.
 • Een vijftigtal ‘Fiets Welkom’-adresjes; hotels, gîtes, chambres d’hôtes, bistro’s, ... in de Famennestreek waar fietstoeristen hartelijk worden ontvangen.
 • « Fiesta Vélo », feestelijke evenementen rond het thema fietsen die twee of drie keer per jaar georganiseerd worden en waar het hele gezin aan kan deelnemen.


Restez au courant des actualités du Pays de Famenne