Famenne à Vélo is gelegen op het grondgebied van Pays de Famenne. Ontdek meer over de andere acties van Pays de Famenne.

Bezoek de website

clic !

hello !

Op weg naar het fietsnetwerk 
"Famenne à Vélo" …  

350 km knooppunten !

Bestaat er nog een betere manier om onze mooie streek te verkennen dan met de fiets? Het netwerk ‘Famenne à Velo’, da’s 350 km lang fietsplezier ...

RAVeL-routes en geplaveide wegen die overlopen in bospaadjes, gewone straten en plattelandswegen die de verschillende dorpjes met elkaar verbinden, ... Iedere fietser kan een eigen route uitstippelen die hem doorheen de 6 gemeenten van de Famennestreek leidt (Durbuy, Hotton, Marche-en-Famenne, Nassogne, Rochefort en Somme-Leuze). Dankzij het systeem met knooppunten hoef je enkel een reeks nummers te volgen en kun je zelf onderweg je route aanpassen !

Thematochten met geolokalisatie en « Fiesta Vélo » !

Er zijn vier thematochten beschikbaar op verschillende dragers: op papieren kaart, op smartphone en op gps. Twee keer per jaar wordt ‘Fiesta Vélo’ georganiseerd, een feestelijk fietsevenement voor het hele gezin. 

Fietsknooppunten, is het makkelijk !

Explication_PN_new

« Fiets Welkom »-haltes

Overal langs het fietsnetwerk ‘Famenne à Vélo’ kun je op adem komen in een van de vele ‘Fiets Welkom’-adresjes, waar jij en je fiets hartelijk worden ontvangen !

Geniet van de streekgerechten in een restaurant of bistro zonder je zorgen te maken dat iemand wegloopt met je fiets! En gebruik de reparatiekit of het onderhoudsmateriaal dat ter beschikking wordt gesteld om je weg dapper te hervatten. En wanneer je een langere tocht hebt gepland, kun je overnachten in een chambre d’hôte of een ander logie, waar je een stevig ontbijt achter de kiezen kunt slaan en je bidon met vers water kunt vullen ! 

Restez au courant des actualités du Pays de Famenne